top of page

Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden van de Tweelingen B&B

Als u de boeking definitief maakt, gaat u akkoord met de voorwaarden zoals hieronder beschreven:

Hoofdgast:
De persoon die bij de Tweelingen B&B heeft gereserveerd middels de boekingsmodule op de website, een contactformulier, e-mail of via persoonlijke en / of telefonisch contact. De hoofdgast dient op de dag van aankomst 18 jaar of ouder te zijn en is verantwoordelijk voor zijn of haar mede gasten en dient een vaste woon - of verblijfplaats te hebben. Op verzoek van de beheerder / eigenaar dient de hoofdgast zich te kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

 

Gast: Personen die in de B&B verblijven welke geen hoofdgast zijn. Iedere gast dienst minimaal 16 jaar te zijn. Wij hebben geen faciliteiten voor kinderen. Indien u met kinderen onder de 16 jaar wilt overnachten, neemt u dan altijd eerst contact op met de de Tweelingen B&B.

Beheerder:
De persoon die als eigenaar van, of namens de eigenaar van de Tweelingen B&B beheert.

Derden:
Iedere andere rechtspersoon die geen (hoofd)gast, beheerder of eigenaar is.

Contact & Reserveringen:
Via onze website www.de-tweelingen.nl, door een e-mail te sturen naar: info@de-tweelingen.nl of door ons te bellen

Annulering:
Het herroepen of ontbinden van de definitieve reservering binnen de daarvoor geldende termijn. Zie hiervoor de separate annuleringsvoorwaarden. U dient zelf zorg te dragen voor een annulerings- en/of reisverzekering.

Verblijf:
De gehele periode dat u op ons terrein aanwezig bent.

Contactgegevens:
de Tweelingen B&B
Hoofdstraat 30
9443 TK Schoonloo
0592-465180 / 06-51206020
Website: wwww.de-tweelingen.nl
E-mail : info@de-tweelingen.nl 

1. de Tweelingen B&B
1.1 de Tweelingen B&B is beschreven op de websites :  www.de-tweelingen.nl

Deze website is met de grootste zorg samengesteld maar er kunnen verschillen zijn tussen de op de website gepresenteerde tekst en/of foto’s en de actuele situatie bij de Tweelingen B&B ten tijde van het bezoek door onze gasten. Er kunnen door de gasten geen rechten worden ontleend aan dergelijke verschillen.

1.2  Alle blokhutkamers zijn geschikt voor maximaal twee personen. Een derde bed bijplaatsen is niet mogelijk. Het verplaatsen van bedden en / of meubilair is niet toegestaan. Huisdieren kunt u helaas niet meenemen, dit uit oogpunt van hygiëne en allergieën van andere gasten. 
 
1.3 Op de dag van aankomst is uw kamer vanaf 15.00 uur voor u beschikbaar en kunt u tot uiterlijk 20.00 inchecken. Indien u later dan 20.00 uur arriveert, neemt u dan even contact met ons op omdat u anders het risico loopt dat er niemand in de B&B aanwezig is. Wij kunnen er echter wel voor zorgen dat u te allen tijde naar binnen kunt, mits dit voor 21.00 uur is. Na 21.00 uur is inchecken niet meer mogelijk. Dit om de (nacht)rust van de andere gasten te waarborgen.


Indien u niet op de aangegeven tijd aanwezig kunt zijn, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk aan ons kenbaar maken?

In verband met het schoonmaken van de kamers dient u deze op de dag van vertrek vóór 11.00 uur te verlaten, tenzij anders overeengekomen. In overleg en tegen bijbetaling van het geldende tarief is later uitchecken soms mogelijk.

 

1.4 Het ontbijt wordt, in overleg, geserveerd tussen 08.30 uur en 09.30 uur in de ontbijtkamer. Bij mooi weer is er de gelegenheid om buiten bij de kapschuur te ontbijten. Afwijkende tijden voor het ontbijt zijn bespreekbaar maar worden niet automatisch gehonoreerd.

Heeft u speciale wensen voor het ontbijt, zoals bijvoorbeeld glutenvrij, zoutarm of vegetarisch, dan dient u dit aan te geven als u de reservering bij ons maakt, doch uiterlijk minimaal 2 dagen voor aankomst. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij een extra toeslag aan u doorbereken.

Het is niet toegestaan (overgebleven) ontbijt als lunchpakket mee te nemen. U kunt separaat een lunchpakket bijboeken. Indien u toch ontbijt meeneemt voor onderweg, zullen wij u een bedrag van € 7,50 per persoon berekenen.
 

1.5 De blokhutten in de B&B schuur beschikken allen over een eigen badkamer met douche, vaste wastafel met warm & koud stromend water, toilet en is inclusief gebruik van hand- en bedlinnen. Naast uw eigen blokhut kunt u gebruik maken van het centrale middenplein in de B&B schuur en de ontbijtkamer. Hier vindt u koffie- en thee faciliteiten, welke gratis aan u beschikbaar worden gesteld, een magnetron voor algemeen gebruik en serviesgoed. U dient het serviesgoed na gebruik zelf in de keuken van de ontbijtkamer te plaatsen. 
 

1.6 De auto en / of fiets kan worden geparkeerd op het eigen terrein, parkeren geschiedt geheel op eigen risico.

1.7 De beheerder stelt u op de hoogte welke ruimtes bij de Tweelingen B&B voor u beschikbaar en bruikbaar zijn. De privéruimtes mogen niet betreden worden door gasten van de B&B. Het buitenterrein heeft ook afscheidingen van gemeenschappelijk en privégebruik, het is niet toegestaan de privégedeeltes te betreden.

 

1.8 De gemeenschappelijke ruimtes (zitjes tussen de blokhutten en de ontbijtzaal) worden rond 22.00 uur door de beheerder afgesloten. Zo kunnen wij de (nacht)rust van al onze gasten garanderen. Tussen 07.30 en  22.00 uur vragen wij u de rust in de B&B te respecteren. Bij ernstige (geluids)overlast houdt de beheerder zich het recht voor u te sommeren de B&B te verlaten. Indien de gehele B&B door één groep wordt gehuurd kunnen er in overleg andere afspraken gemaakt worden.

2. Prijzen
2.1 De prijzen van de kamers zijn beschreven op onze website www.de-tweelingen.nl. Prijzen zijn gebaseerd op het gebruik van de blokhut door 2 personen. De prijzen zijn inclusief standaard ontbijt, onbeperkt thee en / of koffie tijdens uw verblijf, gebruik van handdoeken en beddengoed, water, elektriciteit en eindschoonmaak. De toeristenbelasting en consumpties uit de minibar wordt separaat aan u gefactureerd. Voor speciale (di)eetwensen kunnen wij een toeslag aan u doorberekenen

2.2 De prijzen zijn exclusief kosten van een annulering- en/of reisverzekering en toeristenbelasting.

2.3 Prijzen van de Tweelingen B&B zijn steeds vrijblijvend en geschieden onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

2.4 Dagkamers of kamerhuur voor een paar uur is bij ons niet mogelijk. Uw minimale verblijf is 1 nacht, het maximaal aantal nachten is 7.

2.5 De (kamer)prijzen genoemd op onze website, gelden alleen als er rechtstreeks bij de Tweelingen B&B geboekt wordt. Indien u via een ander kanaal (bijvoorbeeld Airbnb of Booking.com) een reservering maakt, gelden de prijzen zoals bij de externe aanbieder op de website vermeld staan. U heeft geen recht op compensatie van het prijsverschil tussen een rechtstreekse boeking en een boeking gemaakt via een derde partij.

2.6 Alle vermeldingen op onze websites worden geacht te goeder trouw te zijn verstrekt en geschieden steeds onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen. de Tweelingen B&B is niet aan kennelijke fouten op haar websites gebonden.

3. Reservering en betaling.
3.1 Reserveren geschiedt via de website www.de-tweelingen.nl, per e-mail via info@de-tweelingen.nl, telefonisch of via een derde partij.

3.2 Na een gemaakte reservering ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk bericht met daarin de betreffende gegevens en of de gewenste kamer nog voor u beschikbaar is. U dient deze gegevens te controleren en ons binnen 48 uur te verwittigen als er gegevens onjuist zijn. De reservering is definitief als u een factuur heeft ontvangen.

3.3 De betaling van de volledige reissom dient uiterlijk op de vervaldatum, vermeld op de factuur / reserveringsbevestiging voldaan te zijn. 
Bij reserveringen met een aankomst binnen 48 uur, dient het volledige bedrag bij aankomst contant betaald te worden. Mocht er onverhoopt na de vervaldatum, vermeld op de factuur, geen betaling zijn ontvangen, dan komt de gemaakte reservering per direct te vervallen. de Tweelingen B&B is niet verplicht u van de annulering schriftelijk op de hoogte te stellen.

3.4 De Tweelingen B&B beschikt niet over een pinautomaat. Betalingen die bij het uitchecken plaatsvinden dien of contant of via een door ons beschikbare QR code ter plaatse voldaan te worden. Het sturen van een Tikkie is niet mogelijk.

4. Annuleringsvoorwaarden.
4.1 Wanneer een reservering bij de Tweelingen B&B is gemaakt geldt voor annulering van die reservering het navolgende:

  • U betaalt altijd € 15,00 administratiekosten bij annulering;

  • Langer dan 14 dagen voor de aankomstdatum: U kunt kosteloos annuleren. U krijgt de aanbetaling minus € 15,00 administratiekosten terug gestort;

  • Binnen 14 dagen voor aankomst: de annuleringskosten bedragen 50% van het totale factuurbedrag.

  • Binnen 2 werkdagen voor aankomst: Helaas zijn wij genoodzaakt de gehele reissom in rekening te brengen. Er zal geen restitutie van de reissom plaatsvinden. Neem bij annulering binnen 48 uur voor aankomst altijd even telefonisch contact met ons op.

Om eventueel in aanmerking te komen voor teruggave van het betaalde bedrag dient u de annulering zo spoedig mogelijk schriftelijk aan ons door te geven. Na overleg zal het afgesproken bedrag zo spoedig mogelijk aan u worden overgemaakt, doch uiterlijk binnen 14 dagen.

Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats.

4.2 de Tweelingen B&B kan de reserveringsovereenkomst slechts opzeggen in de volgende gevallen: in geval van overmacht, natuurramp, buitengewone weersomstandigheden, brand, overlijden van de eigenaren of familie, ziekenhuisopname of (on)aangekondigde verkoop.

In één van deze gevallen zal de eigenaar de gast zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 21 dagen, de betaalde reissom terug storten.

Enige andere schade ten gevolge van de opzegging zal niet door de eigenaar worden vergoed.

5. Klachten
5.1 Wij proberen uw verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Ondanks onze goede zorgen, is het toch mogelijk dat u een klacht of opmerking heeft. Om die naar behoren te kunnen oplossen vragen wij u om dit zo spoedig mogelijk (maar in ieder geval tijdens uw verblijf) aan ons kenbaar te maken. Dit kan mondeling, via mail of telefonisch contact. Klachten die ons tijdens uw verblijf niet bereikt hebben kunnen wij achteraf helaas niet meer voor u oplossen.

6. Aansprakelijkheid.
6.1 de Tweelingen B&B kan door de gast of derden niet aansprakelijk worden gehouden ten gevolge van het verblijf in de betreffende kamer geleden schade, de gast vrijwaart de Tweelingen B&B tegen aanspraken dienaangaande.

de Tweelingen B&B is niet aansprakelijk voor storingen in en om de accommodatie zoals storingen en uitval van stroom, wifi, watervoorzieningen en technische installaties alsook niet of ontijdig aangekondigde bouw en/of wegwerkzaamheden in de nabijheid van de B&B.

6.2 Door de Tweelingen B&B wordt geen aansprakelijkheid aanvaardt voor verlies, diefstal, schade of ongevallen, veroorzaakt aan personen en/of goederen tijdens of ten gevolge van het verblijf in of rondom het terrein van de B&B.

6.3 De hoofdgast genoemd in de reserveringsbevestiging is verantwoordelijk voor een ordelijke gang van zaken in en om de betreffende kamer(s). Er dient zorgvuldig met de spullen te worden omgegaan, de kamer dient dan ook netjes en fatsoenlijk te worden achtergelaten. Dit geldt ook voor het gebruik van spullen in de Bed en Breakfast zoals: de kitchenette, de gemeenschappelijke ruimtes, de binnen- buitenruimte en het buitenterrein van de Tweelingen B&B

Breuk of beschadiging aan goederen en / of opstal dient direct door de gast gemeld te worden. Eventuele reparatie- en/of vervangingskosten dienen door de gast onmiddellijk aan de eigenaar op diens eerste verzoek te worden vergoed. Mocht achteraf na het uitchecken toch blijken dat er spullen kapot zijn achtergelaten en dit is niet aan de eigenaar gemeld, dan volgt alsnog de rekening voor de gemaakte reparatie- en/of vervangingskosten.

7. Veiligheid
7.1 In verband met uw en onze veiligheid is het in verboden in de binnenruimtes te roken of open vuur te gebruiken. Roken is alleen toegestaan in de buitenruimte rondom de Bed and Breakfast. Open vuur is nergens op het terrein toegestaan. Het misbruiken van brand/blusmiddelen dan wel het onklaar maken van de rookmelder is niet toegestaan. Schade veroorzaakt door misbruik worden te allen tijde aan u doorbelast.

7.2 Andere voorzieningen op of rondom het terrein dienen met zorg en overeenkomstig de bestemming te worden gebruikt door de gasten. De veiligheid van eventueel kinderen dient door de ouders of begeleiders gewaarborgd te zijn. 

7.3 Het is niet toegestaan de aanwezige dieren op het erf zonder overleg te voeren

8. Slotbepaling
8.1 Op de voorwaarden in Nederlands recht van toepassing.

8.2 Alle geschillen voortvloeiende uit de gebruikersovereenkomst of deze voorwaarden zullen in eerste aanleg worden beslecht door de bevoegde rechter in Nederland, voor zover de regels van internationaal privaatrecht niet anders bepalen.

8.3 Geen van de partijen kan haar rechten en verplichtingen aan derden overdragen voor zover in de onderhavige voorwaarden niets anders is bepaald.

8.4 Indien en voor zover enige bepaling in de gebruikersovereenkomst en de onderhavige voorwaarden nietig mocht blijken, blijven de overige voorwaarden in stand en wordt het nietige artikel aldus geacht te zijn geconverteerd dat het in overeenstemming met de kennelijke bedoelingen van partijen wordt gebracht.

 

Annuleringsbeleid

Soms moet je onverhoopt annuleren. Dat kan gebeuren en daarom staat hieronder hoe wij met de annulering omgaan.

  • Langer dan 14 dagen voor de aankomstdatum: de annuleringskosten bedragen € 15,00 administratiekosten

  • Korter dan 14 dagen en langer dan 2 werkdagen: Wij rekenen 50% van het factuurbedrag als annuleringskosten. Er zal binnen 14 dagen een gedeeltelijke restitutie van de aanbetaling plaatsvinden

  • Korter dan 2 werkdagen voor aankomst: Helaas zijn wij genoodzaakt de gehele reissom in rekening te brengen. Er zal geen restitutie van de aanbetaling plaatsvinden. Neem bij annulering binnen 48 uur voor aankomst altijd even telefonisch contact met ons op.

bottom of page